Kahvilassa tapahtuu:

Tammikuusta lähtien kahvilan hintoihin on tullut pieniä muutoksia. Kahvin hinta on nyt 1 euro.

 

 

Klubin Kahvila

Toiminnan solmukohtana on Väinölänkatu 2:ssa sijaitseva nuoriso- ja asukaskahvila Käpylän klubi. Kahvilassa pelataan pöytäpelejä ja biljardia, tehdään läksyjä, tavataan kavereita, luetaan lehtiä, askarrellaan, keskustellaan… Klubilta saa halpoja pieniä välipaloja, joskus lapset ja nuoret leipovat itsekin. Tila toimii pääosin nuorisokahvilana, mutta se on myös alueen asukastila. Maanantai-iltaisin kahvilaa voivat käyttää kokoontumispaikkanaan alueen vanhempainyhdistykset, luokkatoimikunnat sekä erilaiset seurat ja järjestöt. Sunnuntaisin kahvilaa vuokrataan erilaisten perhejuhlien käyttöön, joista lastenjuhlat ovat suosituimpia.

Kahvilan ikärajattomuus on keino saattaa eri ikäiset yhteen. Vilkkaina päivinä kahvilassa on samaan aikaan kotiäitejä vauvoineen, muutama eläkkeellä oleva päiväkahvittelija, opettajia ja paljon eri ikäisiä lapsia ja nuoria. Toisten kanssa on tultava toimeen ja erilaiset ihmiset on huomioitava. Pienistä toimintatiloista huolimatta tila muuntuu moneksi. Nuoria rohkaistaan ottamaan vastuuta toiminnan järjestämisestä. Erilaisista työpajoista ehdottomasti suosituin on kasvomaalaus. Lisäksi arkirutiineihin kahvilassa tarvitaan usein lasten ja nuorten apua.

Klubin nuorisotyö kahvilassa ja sen ulkopuolella on luonteeltaan, rakenteeltaan ja sisällöltään ennaltaehkäisevää, rakentavasti rajoja rikkovaa pyrkien vastaamaan tämän hetken haasteeseen ja tarpeeseen. Klubi ei kaihda voimakkaan tunneperäistäkään keskustelua.

kahvila, käpylän klubi

Kuvat: Käpylän Kuva-arkistosta, Lea Mettovaara, Luis Baudrand